Sunday, January 1, 2006

Sobelendim

Sevgili Münevver hanım "Faydalı Bilgiler Öğreneceğim"oyununda beni sobelemiş.Teşekkürler.Ben de şu anda aklıma gelenleri sizlerle paylaşayım.Belki bunları sizlerde yapıyorsunuzdur.

1) Tuzluğumdaki tuzun rutubetlenmemesi için içine birkaç tane pirinç koyuyorum.
2)Nohutu ıslatırken bir tutam karbonat koyuyorum.
3)Baklagilleri pişirirken gaz yapmaması için l tutam kimyon koyuyorum.
4)Tavuğu haşladıktan sonra suyunun hemen kullanmıyacağım kısmını buz kalıplarına koyuyorum.Daha sonra çorba ve pilavlarda kullanııyorum.
5)Sebzeleri haşladıktan sonra rengini korumak için soğuk suya daldırıyorum.
6)Ekmeğimi buzdolabında saklıyorum.hem bayatlamayı önlüyor hemde küflenmiyor.
7)Ispanağı temizleyip ayıklayıp doğradıktan sonra ilk yıkama suyuna tuz koyuyorum.Çamurunu hemen akıtıyor.
8)Reçel kaynatırken tencerenin ağız kısmına margarin sürerek taşmasını önlüyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Bende Akcahan(Semanur) ile Emeklilik günlerim(Hülya) ve Tufhe'yi sobeliyorum.
Umarım kabul ederler.

19 Comments:

At January 1, 2006 at 3:21 PM , Anonymous tuhfe said...

İnanın bilmediğim çok şey öğrendim sizden. Nagihana bir kez daha teşekkür etmek isterim sizin aracılığınızla, iyi ki bu konuyu düşünmüş.
Bir sobe daha sobelerim çoğalıyor sıraya koymam lazım. İyi de ben hiç pratik bir şey bilmiyorum ki, beynimi zorlayım bakayım bir şeyler biliyor muyum, kopya çekmek yok değil mi!

İyi geceler.

 
At January 1, 2006 at 11:41 PM , Anonymous nsevil said...

bizimle paylaştığın bu güzel bilgiler için teşekkürler..
tuhfeciğim ayrıca teşekküre gerek yok ki.birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşündüm ve böyle bir şey başlattım..

 
At January 2, 2006 at 12:21 AM , Anonymous oehbowebn2o said...

sevgili Serpil,
seninde yeni yılın kutlu olsun, çok teşekkür ederim.Ayrıca verdiğin pratik bilgiler benim gibi yeni evliler için çok önemli.(gerçi 3 sene oluyor ama)Beni sobelerlerse ne yaparım onu bilemiyorum pek ama kitapçıda böyle bir kitap görmüştüm eskiden..

 
At January 2, 2006 at 1:30 AM , Anonymous munev said...

TESEKKUR EDERIM SEVGILI SERPIL COK GUZEL BILGILER.BIRBIRIMIZIN FIKIRLERINDEN FAYDALANACAGIMIZ MUHAKKAK SEVGILER

 
At January 2, 2006 at 2:42 AM , Anonymous Hülya YILMAZ said...

Sevgili Serpil, beni sobelemişsin de benim de bazı kullandığım şeyleri yazmışsın. Bana ne kaldı, biraz düşünüp yazayım...
Yılbaşında Bolu'ya geldik ama zaten laptop'ımı götürmemiştim. 3 aile gitmiştik. Gruptan ayrılmak da olmuyor. Termal otelde kaldık ve fırsat buldukça termal havuzlara girdik. Yani 2006'ya akça pakça girdik. Biz Bolu'yu çok severiz. Yine geliriz, görüşürüz inşallah...

 
At January 2, 2006 at 3:15 AM , Anonymous berrin said...

Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. 3. ve 8. maddeleri bilmiyordum.
Sevgiler,

 
At January 2, 2006 at 5:58 AM , Anonymous NAZLICA said...

Ne harika tavsiyeler Serpilciğim. Reçel kaynatılırken margarin sürmeyi ilk kez duyuyorum.Paylaştığın için teşekkürler.

 
At January 2, 2006 at 7:54 AM , Anonymous Serra said...

Serpil 8 olmus, zaten aklima dogru durust bir piratik fikir gelmiyor, simdi hepten birsey kalmadi. :))

 
At January 2, 2006 at 11:10 PM , Anonymous akçahan said...

Bilmediğim konuları öğrendiğim için ve sobe için teşekkürler Serpil, inşallah faydalı olabilecek bir şeyler gelir aklıma.

 
At January 3, 2006 at 8:59 AM , Anonymous Rümeysa said...

bu sobelemeleri bilmiyorum pek ama beni kimse sobelemio yaaaaaaaaaa:(:(:((:

 
At January 3, 2006 at 9:19 AM , Anonymous Adsız said...

sevgili Serpil Faydalı bilgilerin için çok teşekkürler . Bende Berrin hanımın dediği gibi 3 cü ve 8.ci maddeleri senden öğrendim.
Ayrıca kahve kavonozuna bir kesme şeker koyarsak taze kalmasını sağlarız.
Pilav pişirirken de yine 1 kesme şeker koyarsak parlak olmasını sağlarız.
Serpilcim Bloğumu ziyaretlerinden
dolayıçok teşekkür ederim.Ayrıca yorumlarınada.
Ama ben seni arkadaş listeme ekliyemiyorum . Ne yapmam lazım.
Yaşıtım bir arkadaşta başka oluyor hani 1958
Mektubu bile geçti .
Selamlar ve sevgiler SUKRANCA nın Şükranı

 
At January 3, 2006 at 1:28 PM , Anonymous Serpilce said...

sevgili arkadaşlarım,
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. sizlere faydalı olabildiysem ne mutlu bana. benim de sizlerden öğreneceğim birçok şey vardır muhakkak ki.
sevgilerimle

 
At January 4, 2006 at 6:30 AM , Anonymous sennur said...

Sevgili Serpil,
Bu çok iyi bir paylaşım oldu, ne güzel bilmediğimiz püf noktalarını öğreniyor, unuttuklarımızı anımsıyoruz.
Sevgiyle kal.

 
At January 5, 2006 at 3:37 AM , Anonymous Burcu said...

Bu seferki oyun gerçekten hem eğlenceli hem de yararlı. Özellikle reçelin taşmaması için margarin sürülmesi gerektiğini öğrendiğimiz iyi yoldu. Öbür türlü annem karıştırıyor, o bırakıyor ben karıştırıyorum. İkimiz de yoruluyoruz :)) Çok teşekkürler...

 
At January 6, 2006 at 1:39 AM , Anonymous Adsız said...

Sevgili Serpil Hanım senin siteni bu gün gördüm çokmu çok beğendim siz marifetli bayanları gördükce çok mutlu oluyorum sizlerin örnek ve bilgilerinden yararlanıyoruz çok teşekkürler.yaşlı memur

 
At January 6, 2006 at 3:56 AM , Anonymous Nesrin said...

Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun...

 
At January 7, 2006 at 3:24 AM , Anonymous gelincikler said...

Her ilk baharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum...iyi bayramlar...

 
At January 7, 2006 at 12:51 PM , Anonymous FIREFLY said...

Serpil abla'cım teşekkür ederim yorumun için.Reçel yapılırken margarin sürülmesi bana da çok ilginç geldi.Acaba başka şeylerin taşmaması için de kullanılabilir mi :)

 
At January 7, 2006 at 2:46 PM , Anonymous Burcu said...

Mutlu bayramlar Serpil Hanım :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home